Searching..
Cabaran Komik Online Malaysia - 6karya peserta
Bubur
Oz Ishak

Bubur Hebat Ayah!

Mengisahkan seorang ayah yang terpaksa menyediakan makanan bubur untuk anaknya tatkala ibu tiada dirumah.

Baca
Impian
Minablurr

Bekal

Kisah gelagat 3 orang sahabat karib yang ingin menikmati bekal mereka di kantin sekolah pada waktu rehat.

Baca
Impian
TDM

Menu Istimewa

Alif mencabar Ain mencuba menu istimewa di gerai makannya untuk mengubah persepsi Ain tentang kedai masakan tempatan.

Baca
Impian
Hafirito

Cita-cita Ibu

Seorang ibu yang gagal dalam mengejar cita-citanya untuk menjadi seorang Chef.

Baca
Bubur
Hokaizo

Buah Bom

Kisah dua orang sahabat dalam usaha mencari buah bom

Baca
Bubur
Langsuri

Resepi

Seorang Ninja yang tidak puas hati dengan resepi Ketupat dan Rendang yang sudah terkenal, lalu dia memberi cabaran untuk berlawan dengan resepinya.

Baca
Bubur
ALEXA -H-

Juara

Mengisahkan tentang seorang remaja bernama Adnan daripada SMK Bandar Tasik Kesuma bertanding dalam pertandingan memasak peringkat akhir bawah 17 tahun bersama Tammy dan Celine dari SMJK Yu Hua.

Baca
Laksa
NIF

Laksa kegemaran semua

Ibubapa Aurora sering sibuk berkerja menyebabkan Aurora terpaksa hidup berdikari. Jadi Aurora pandai memasak sejak kecil lagi. Suatu hari cikgu Atiqah menpelawakannya memasuki pertandingan memasak bertema ikan.Manpukah Aurora memenangi pertandingan tersebut?

Baca
Bubur
Napieychan & Jauhar Wing

Memoria

Di bandar ini, terdapat sebuah kafe misteri yang dijaga oleh seorang lelaki muda. Ada khabar angin yang mengatakan bahawa hidangannya mampu membawa seseorang ke masa silam.

Baca
Besar
Lemonlaichi

Makan Besar

Mengisahkan tentang seorang pemuda yang berkerja keras bagi menampung kehidupannya. Beliau sering ikat perut untuk kegunaan masa hadapan sehinggakan dia jarang berpeluang untuk menikmati makanan yang enak.

Baca
Dodol
Arief

Dodol

Hairi sudah lama tidak pulang ke kampung halamannya, dia perlu menyesuaikan keadaan yang telah berubah setelah kain lama tidak pulang.

Baca
Dodol
Bali

Dodol Memerang

Hanya Dodol Memerang sahaja yang mampu menarik perhatian Tuan Akbar! Mampukah Aaira dapatkan gula yang diperlukan sebelum jamuan bermula.

Baca
Nasi Lemak
Syafy Zahin

Nasi Lemak

Akim, seorang lelaki yang kelaparan dalam perjalanan mencari sarapan nasi lemak. Namun, nasi lemak habis. Lalu dia dicabar di laman sosialnya untuk memasak nasi lemak sendiri.

Baca
Imran
KentangPink

Imran & Nasi Lemak

Imran yang berumur 8 tahun lahir dari kalangan orang berada dan tidak diberi galakkan oleh kedua orang tuanya untuk makan makanan atau masakan yang bertaraf rendah seperti nasi lemak kerana

Baca
Ernie
Badruzart

Masakan Ernie

Ernie ialah seorang gadis yang ceria dan ringan tulang tetapi dia cuma jarang menolong ibunya memasak di dapur. Pada suatu hari dia ingin memasak sesuatu yang istimewa sempena hari lahir ibunya.

Baca
Berkongsi
Miras

Berkongsi Rasa

Ikram ditakdirkan bertemu dengan seorang budak yang mengajarnya kemanisan rasa berkongsi.

Baca
Nasi Dagang
TDM

Nasi Dagang Ummi

Nik menyahut cabaran Atif untuk memasak Nasi Dagang resepi ibunya walaupun dia sebenarnya tak pandai memasak

Baca
Berkongsi
Naga Kaca Mata

Ayuh Kita Hidangkan

Suatu petang Hafiz, 7 tahun sedang bermain , terhidu masakan ibunya menyebabkan dia berhenti bermain dan menuju ke dapur.Apakah Hafiz akan lakukan?

Baca
Resepi
Hattaf01

Resepi

Perjalanan hidup seorang anak yatim yang mempunyai resepi rahsia peninggalan ibunya dalam mencari ayahnya yang hilang.

Baca
Rimba
Fairsyart

Chef Rimba

Kisah ini menceritakan kehidupan Zaquan dan Samad atau lebih mesra dengan panggilan Zack dan Mat yang tersesat dalam sebuah hutan belantara.

Baca
WakTeh
Joshua Chung

Kerangkengan Wak Teh

Khuatiri dimakan, Raj mencari jalan untuk keluar dari kerangkengan Wak Teh

Baca
Bihun
Amna Shark & Emi

Bihun Sup Nenek Yan

Fakrul berdepan dengan kisah misteri bihun sup Nek Yan yang amat laris di kantin sekolahnya.

Baca
Peria
Kimi

Peria Goreng

Kisah Ihsan seorang remaja yang terlibat kemalangan yang mengakibatkan beliau hilang ingatan(berkemungkinan kekal) sehinggalah Ibu beliau datang melawat beliau....

Baca
Kuih
Siti Manan

Diari Kuih Hana

Kehidupan Hana yang berkait kuih-muih.

Baca
Bakar
TaraGraphika

Ikan Bakar

Ketika masa bermisi, Ejen Mejar Bayu berasa kelaparan.

Baca
Kuih
Shahappy

Syurga Gula-gula

Amir, seorang penggemar gula-gula dia dapat tahu daripada kawan dia yang ada sebuah kedai gula-gula di hujung kampung,jadi dia pergi untuk melihatnya...

Baca
Kuih
Apin Nism & Emi Nephry

Karipap Telur Tembakul

Adaptasi kisah Batu Belah Batu Bertangkup dalam versi di angkasa. Watak-watak utama terdiri daripada Mak Tanjung, Melur dan Pekan. Mak Tanjung telah memiliki karipap telur tembakul yang lama diidamkan kerana jarang ditemui.

Baca
Kuih
Br0 P4p3rm4n

Hostelicious

Sejak kafe sekolah terpaksa ditutup disebabkan kes pelajar keracunan makan,pelajar-pelajar asrama terpaksa menyediakan bekalan makanan sendiri.

Baca
Istimewa
Shishilion

Istimewa Hari Ini

Mengisahkan seorang adik yang tidak menggemari kuih tempatan , apakah yang akan dilakukan oleh abangnya untuk memastikan yang adiknya merasai keenakan kuih tradisional tersebut?

Baca
Istimewa
NaHaAi

L.A.K.S.A

Inspirasi dari kisah membesar dengan keluarga sendiri. berkongsi 'rasa' bersama. Kenangan yang mengingatkan aku kepada Baginda Rasulullah. Berkongsi walau sedikit.

Baca
Istimewa
elly&moondream

Masterji

Seorang chef terkemuka tumpas di dalam satu pertandingan memasak. Dia berazam mahu menjadi chef yang tidak dapat dikalahkan. Namun perjalanannya mengajar dia satu perkara lebih penting dari kemenangan...

Baca
Santapan
Flan

Santapan Nostalgia

Android model RF307 ditugaskan untuk menjaga atuk dan memantau kesihatannya. Tetapi apabila atuk mahu merasai makanan kegemarannya buat kali terakhir apa yang patut dilakukan?

Baca
Nasi
Koih & Marham

Nasi Goreng

Cerita mengenai seorang budak perempuan yang cuba memasak Nasi Goreng kegemaran keluarganya.

Baca
Kembara
Danial

Kembara Belajar Masak

Seorang lelaki bujang yang terinspirasi dari tv untuk belajar.Dia memulakan pengembaran ke rumah kawannya untuk belajr masak tetapi terdapat cabaran yang berlaku sepanjang perjalanan.

Baca
Nota
Shazz & Aniff Zazali

Nota

Mengisahkan seorang lelaki yang baru pertama kali hendak cuba memasak lauk kegemarannya

Baca
Bebel
Matsukichii & Azidah O.

Bebelan Ibu

Nina tidak berpuas hati dengan cara layanan ibunya ketika di dapur semasa mengajarnya memasak membuatkan Nina memberontak.

Baca
Sup
Soushimie

Penangan Sup Ummi

Mengisahkan seorang gadis bernama Nadia yang berusaha memujuk adiknya, Aqif pulang ke kampung berjumpa ibu mereka tetapi tidak berjaya. Dengan bantuan kawan baiknya Laila, akhirnya Nadia mencuba satu cara yang menguji kemahiran memasaknya.

Baca
Mama
Haziqdallye

Mama Sakan

Kisah ummi dan anaknya....

Baca
Rezeki
Nurejad

Rezeki Kita

Perjalanan ali dalam menghantar makanan yang diorder melalui aplikasi tempahan makanan online. perjalanan yang ditempuhi mempunyai pelbagai halangan...bagaimanapun, diakhirnya......

Baca
Trauma
Adham Mus

Trauma Papa

Kai, seorang lelaki berbapakan sepasang kembar yang trauma akan dapur namun dia perlu menyahut cabaran si isteri untuk memasak sarapan, makan tengahari serta makan malam buat anak-anak meskipun memasak bukan kepakarannya.

Baca
Lelembut
Langsuri

Lelembut

Kartika yang pengsan di hutan lalu di selamatkan oleh 2 ekor Lelembut yang ingin mengambil kesempatan untuk masuk ke alam Manusia, dengan berumpankan Ubi rebus.

Baca
Demi
Aiman Hakim & Mrs Rabbit

Demi Sesuap Nasi

Rahman mempunyai satu tanggungjawab untuk diselesaikan.

Baca
Siput
8ctober Studio

Kuih Siput

Kadang-kadang cara dan nada percakapan mampu mengubah tujuan dan makna asalnya. Muis mengimbau kembali peristiwa kuih siput yang diberi kepada dia oleh rakan sekelas lamanya, Anis, 4 tahun dahulu. (Berdasarkan kisah sebenar)

Baca
Rencah
Sang_Pemimpi

Rencah No.5

Asam garam kehidupan di asrama tidak akan lengkap tanpa kisah Lagenda Misteri Asrama berlegar - legar di tiap - tiap kamar. Seorang pelajar perempuan tekad menyeru satu lagenda dengan bakat memasaknya, berharap agar hajatnya dikabulkan. Mampukah masakan mengubah takdirnya, atau segalanya cumalah tahyul semata - mata?

Baca
Memori
EdryAzrie

Kembalikan Memori

Menceritakan kisah sebuah keluarga bahagia yang hidup ceria. Setiap hari minggu merupakan hari untuk bersama keluarga dalam melakukan aktiviti bersama seperti memasak dan

Baca
Pulut
Nen Isa

Diari Pulut Kuning 17

Sepasang suami isteri ingin meraikan malam ulang tahun perkhawinan mereka dengan hidangan pulut kuning. Namun didatangi oleh seekor hantu yang cuba mengganggu mereka. Kehidupan mereka berubah serta merta selepas peristiwa tersebut.

Baca
Kasta
ID-Reis & AD2412

Kasta

Seorang YB yang selama ini melayan golongan berada kini "terdampar" di sebuah tempat yang tidak diketahui olehnya ada golongan yang terabai dalam kawasannya...

Baca
Kembara
Roseoda

Kembara Dunia Fantasi

Athirah merupakan seorang pelajar sekolah menengah yang mempunyai minat yang mendalam terhadap bidang kulinari.

Baca
Lemak
Sumie Azil

Masak Lemak Mak

Cerita tentang Abu yang sukakan Masak Lemak masakan emaknya. Apa akan terjadi jika Abu tidak dapat masak lemak yang dibuat oleh mak nya itu.

Baca
Topeng
Kukichi & F.R. Zain

Topeng Alyas

Alyas adalah seorang pelajar sekolah rendah biasa tetapi yang membuatkan alyas berbeza adalah setiap kali perkara yang tidak disukai muncul beliau akan memakai topeng harimau beliau, bagi alyas, harimau adalah simbol keberanian. saksikan gelagat alyas dan ibunya.

Baca
Pesan
Perfectsword

Pesanan Mak

Berkisahkan seorang anak yang jauh menyambung pelajaran. DIa teringat kepada ibunya ketika dia makan Mi Sup

Baca
Lapar
Nayieol

Lapar,Bhg. II

Qass mahu pulang dari solo camp,tetapi petanya(dan bekalan makanannya) hilang! Adakah Qass akan mati kelaparan sebelum sempat pulang ke rumah?

Baca
Kembar
Daitsuki-san

Si Kembar Itsuki: Bekal Si Adik Kembar

"Kamu tu sudahlah jarang masak," kata-kata Asad mencabar Ellysa yang bersemangat untuk belajar memasak disebabkan ternampak 'bento' dalam komik Jepun yang dia baca, maka langkah pertama dia adalah untuk membuat bekal untuk abangnya Asad dibawa kerja.

Baca
Karipap
Noburo

Karipap!

Disebabkan insiden kecil yang berkaitan dengan kuih karipap,Zaqwan atau lebih dikenali sebagai "Raksasa" dapat mengubah hidupnya....

Baca
Makanan
Katrielle Kong

Makanan Yang Terpenting

Ahmad merupakan seorang budak yang sangat mencintai ibunya. Setiap pagi, dia membantu ibunya menjual nasi lemak di pasar pagi. Satu hari, semasa mengemas begnya sebelum pergi ke sekolah

Baca
Makanan
Hasif Rayyan & Cik3zzah

Maggi "Ular"

Maggi "Ular"? Apa itu? Selami kisah Umar dan pengalamannya merasai hidangan "aneh" tersebut.

Baca
Demi
Mikimiki

Demi Alisa

Jika seorang pesakit tidak mahu makan, apa yang staf wad tersebut boleh lakukan? Ikuti kisah di wad ini untuk mengetahui punca dan penyelesaiannya!

Baca
Memori
Kakilkz

Memori

Mengisahkan tentang 'seketul' memori seorang remaja perempuan bersama-sama dengan uminya.

Baca
Tomyam
Suffia Hannim

Nasi Tomyam

Komik ini menunjukkan cara untuk memasak Nasi putih dan Tomyam ayam.

Baca
Sesuap
Artnim Nimax

Demi Sesuap Kasih

Hana seorang gadis yang serba cukup, tetapi Hana mempunyai tabiat yang tidak elok iaitu suka membazir. Mio pula anak yatim piatu yang miskin. hidupnya kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.

Baca
Mama
Ck Zubaidah & Artzazel

Bila Mama Masuk Dapur

Aiman merupakan anak kepada seorang Chef Selebriti terkenal namun bila mamanya yang menjadi tukang masak di rumah, lain pula jadinya !

Baca
Kenangan
Hanafelx & Husnartxv

Kenangan

Azhar mengimbau kembali kisah 10 tahun lepas dimana seorang miskin bernama Ayu diragut oleh seorang remaja yang sama nasib dengannya. Ayu cuba mendapatkan kembali kepunyaannya dan sesuatu tidak terjangka berlaku.

Baca
Tepak
Faraah Lina Daim

Tepak

Kisah seorang putera menerima kuih dalam bekas tepak oleh seorang gadis sempena hari jadinya yang ke 25.

Baca
Wajik
Nurinkucing

Wajik, apa tu?

Mengisahkan Nurin dan rakannya yang menghabiskan cuti sem untuk balik ke kampung halaman.Di kampung mereka telah membuat satu uih tradisional yang semakin ditelan zaman iaitu wajik.

Baca
Mukbang
Arsyari Adnan & Tengku Tazzue

Mukbang

Mengisahkan Alia yang mula berjinak menghasilkan video mukbang. Namun, keadaan melarat apabila beliau terlalu taksub dengan penghasilan video sebegini selepas memperoleh tontonan yang ramai

Baca
Empayarasa
Lesyam

Empayarasa

Empayar Rasa merupakan sebuah restoran besar yang sangat terkenal dengan perkhidmatannya yang terbaik. Pemilik asal, Dato'Rahman berhasrat untuk mewariskan restoran ini kepada orang lain. Beliau mengadakan pertandingan masakan bagi menentukan pemilik yang layak. Ahmad, seorang pemuda kampung merupakan salah seorang peserta.

Baca
Makan
Free Elve

Makan Mana?

Makan mana hari ni? Tempat biasa? Tempat baru? Bob dan Joe susah nak pilih, apa kata korang tolong, boleh? Jom!

Baca
Culik
Afiz Che

Culik

Seorang budak diculik, seorang lelaki ditugaskan mencarinya. Jadi apa kaitan mereka dengan makanan ??.

Baca
Mukbang
Alover

Kek Untuk Mama

Bella membawa kakaknya memasak kek sempena ulang tahun ibu mereka tetapi kakaknya masih teringat kejadian pada 7 tahun lalu semasa mereka merancang untuk memasak kek ulang tahun ibu mereka. Berjayakah Bella memujuk kakaknya untuk memasak kek?

Baca
Lolipop
Dimension & F.R. Zain

Lolipop

Seorang budak lelaki dan adiknya sedang berebut lollipop. Tiba-tiba, mereka terjatuhkan lollipop si adik.

Baca
Ciken
Panjang

Chicken Chop Viral

Mengisahkan din yang selalu di dibuang kerja sebab selalu melakukan kesilapan pada sesuatu hari dia dapat kerja di dapur warisan sebagai tetapi dia selalu diganggu man yang merupakan anak taukey pada sesuatu hari dia mendapat idea membuat resepi baru yang kemudiannya viral

Baca
klmj
Zehartz & AmirZ Sketch

K.L.M.J

K.L.M.J membawa maksud Kenangan Lama Mengusik Jiwa. Ariz, pemuda Sarawak yang bekerja sebagai pensyarah arkitek di Universiti Malaya, Kuala Lumpur, merasa tercabar dengan rakan sekerjanya, Muiz, apabila rakannya itu mengatakan ingin merasai perkara yang lain dari yang lain.

Baca
Nana
Alima

Terkena Lagi Nana

Mengisahkan dua orang sahabat baik Nana dan Roslina. Nana sangat suka memasak dan berhasrat memasuki pertandingan memasak. Namun masakannya telah menyebabkan sahabatnya sakit dan di tahan di wad.

Baca
Hikayat
Sang Kandil

Hikayat Bakong Merentas Buana

Pengembaraan bakong untuk mengumpul resipi masakan lagenda malaysia

Baca
Chef
Zili

Aku Chef Diraja?

Seorang pemuda yang bercita-cita untuk menjadi Chef yang terbaik di dunia.

Baca
Hidangan
Primo

Hidangan Inspirasi

Zali seorang tukang masak berjaya yang tidak puas akan kejayaan terlupa akan hakikat dia mula berkecimpung dalam bidang masakan.

Baca
Kek
ZenAdri

Resepi Kek Coklat

Haiqal merupakan watak pertama komik ini. Rakan karibnya, Kristal ingin belajar bagaimana mahu membuat kek daripada Haiqal. Ini kerana, Kristal mahu meluahkan perasaannya terhadap seseorang yang dia sukai dengan menghadiahkan kek yang dibuatnya sendiri.

Baca
Fiqah
Napieychan & Aniff Zazali

Fiqah

Seorang chef yang jatuh hati pada jirannya.

Baca
Tambah
Haziq Haiqal

Tambah Rasa

Mengisahkan Atiqah yang keras kepala mengenai makanan tempatan, akan diberi kejutan oleh Nek Mah dan Rosyam.

Baca
Pecel
Nur Haseenah

Apa Pecel Pa'Sembur?

Kisah seekor ayam yang pandai memasak. Disayangi oleh Si Pecel, anak seorang petani bernama Pa'Sembur. Pa'Sembur ingin gunakan ayam untuk berlaga ayam tetapi ayam itu bercita-cita untuk menjadi Chef.

Baca
Ideal
Aniff Zazali

Ideal

Seorang pengantin baru yang risau jika masakannya tidak disukai oleh ibu mertuanya.

Baca
Ideal
Brackets

Pil

Pada tahun 2077, sumber makanan mula pupus. Demi mengawal isu ini, undang-undang baru telah ditubuhkan; "Penghasilan dan jualan semua jenis makanan organik telah diharamkan, sesiapa yang didapati bersalah akan dipenjarakan seumur hidup."

Baca
Rezeki
Hadda

Rezeki

Imran seorang cef. Ingin membuat semua orang tersenyum dengan makanannya

Baca
Wira
Denz

Wira Afien

Mengisahkan tentang kebaikan memakan sayur sayuran sebagai pertahanan antibodi.Watak utama cerita ini iaitu afien yang berusia 7 tahun tidak gemar memakan sayur.

Baca
Bahan
Arbaz

Bahan Istimewa

Dua orang pesaing yang sedang memburu bahan masakan, terserempak dengan seorang pendekar yang mempunyai bahan berkualiti tinggi.

Baca
Batu
Just Yap

Batu Belah Batu Bertangkup: Kisah Selepasnya

Nak tahu apa berlaku lepas Mak Tanjung hilang?ha bace la komik ini

Baca
Aisya
Arsyari Adnan & Kamilisme

Aisya

Mengisahkan Aisya yang dikepung oleh rumah gula-gula dan diselamatkan oleh sekumpulan sayur. Namun keadaan meruncing apabila mereka semua tidak mampu melawan rumah gula-gula tersebut

Baca
Aisya
Naraster & Anis Suraya

Taki

Kisah Taki sememangnya sudah menjadi terbitan bersiri di laman Instagram Naraster. Namun, kali ini mengisahkan pengembaraan Taki di dalam hutan dan bagaimana dia mengharungi cabaran serta ketakutan demi arahan seorang nenek.

Baca
Rendang
Rais

Rendang Daging Nenek

Ibu dan ayah pergi ke bandar untuk beberapa hari. Jadi adik meluangkan masa bersama neneknya di dapur.

Baca
Desolasi
Shnichii

Desolasi Rasa

Purna merupakan seorang gadis berdarah separa mistik yang hidup sebatang kara, juga telah mengalami amnesia. Dia dijaga oleh Alfredo, seorang jejaka Portugis yang memiliki sebuah warung 'bar',

Baca
LaJuadah
Pummies

La Juadah

Seorang gadis arkeologi dihalang oleh sesuatu dari mencapai destinasinya.

Baca
Sirna
Cpelukis

Sirna

Chef Nombor 1 dunia iaitu Badrul Pierre telah hilang melebihi 10 tahun,sebelum hilangkan diri,dia meninggalkan nota bertulis "Datanglah dengan hidangan terbaikmu ke tempat asalku".

Baca
Eww
Sheya

Memasak? Euww

Seorang remaja perempuan yang kini menginjak alam dewasa namun tidak gemar akan aktiviti wajib wanita iaitu memasak.Siapa sangka suatu hari dia berjaya mengubah pendirian untuk mencebur bidang masakan dalam sebuah pertandingan semata mata seorang lelaki yang diminatinya.

Baca
Melur
Anis Hazirah Anhaz

Melur Sira

Melur Sira, srikandi yang berjuang bagi menyelamatkan rakyatnya yang kelaparan, berjaya menemui dunia makanan yang menakjubkan dan telah lama dicuri dari mereka.

Baca
Kritik
Farahdeen & Akmakuma

Kritik

Mengisahkan seorang chef biasa tetapi cukup dikenali di media sosial dengan kemahirannya mereviu masakan-masakan daripada restoran. Kritik, kritik juga, namun kelebihan itu mula diragui setelah terbocornya satu rahsia. Mampukah Aniq meyakinkan masyarakat bahawa kritikannya adalah benar dan telus?

Baca
Rahsia
Raion

Rahsia

Sheila terpaksa menumpang bekas jiran lamanya,Tiha, di sebuah kampung sepanjang cuti midterm semesternya. Kononnya juga mahu berjumpa semula dengan abang kepada Tiha yang sudah sekian lama tidak berjumpa.

Baca
Bekal
Z-azry

Bekal Makanan Istimewa

Mengisahkan seorang isteri Yang berusaha untuk menyediakan bekal Makanan istimewa sempena harijadi suaminya.

Baca
Ponti
F.R.Zain & Ayman Adny

Pontianak & Gula

Sedang dia minum, dia teringat yang tuannya suka meletakkan gula dalam air, jadi dia ingin cuba meletakkan gula dalam darah untuk diminum

Baca
Jamuan
Rowr

Jamuan Makan

Ikuti ragam Murid sekolah rendah ketika berlangsungnya Jamuan Makan Kelas akhir tahun.

Baca
Campur
Zwan

Campur

Azri adalah seorang budak yang ingin mempelajari ilmu memasak bersama seorang Chef, lalu dia bertemu Pak Cik Han iaitu seorang chef dari Jepun.

Baca
Teraju
Wazif Bakhtiar

Teraju Rasa

Chef Jejaka memberikan "makna" sebenar Restoran Teraju Rasa miliknya kepada seorang inspektor Michelon Guide.

Baca
Hostel
Aliff Aniki

Hostelogy : Ikhtiar

Remy dan Fiqi adalah penuntut di sebuah universiti tempatan. Mereka merupakan rakan sebilik. Satu malam (tengah malam), ketika mengulangkaji pelajaran, Fiqi kelaparan dan membuat Remy tidak boleh fokus untuk belajar.

Baca
Rasa
Zhafiqkun & Shuazir

Rasa

Chef Harith berjaya memasuki peringkat akhir pertandingan memasak, Rasa. Malangnya dia diuji dengan cabaran memasak Nasi Lemak yang merupakan kelemahannya.

Baca
Dunia
Terumbuu

Dunia Atina

Atina dan abangnya Mus serta rakan baru meraka Egat membantu nenek.

Baca
Masa
MTG

Makan Masa!

Haziq merupakan seorang budak lelaki yang menggemari nasi lemak ibunya. Haziq, ayahnya dan ibunya merupakan keluarga bahagia dan Haziq ingin belajar resipi nasi

Baca
Dah
DoubleArts

Dah Makan?

Kisah seorang anak yang cuba memahami keperihatinan ibubapanya yang mengambil berat akan makan minumnya walaupun berjauhan.

Baca
Tangan
Ibnu Ts

Air Tangan Pertama

Mengisahkan seorang ibu bernama Khairiah yang ingin cuba memasak buat kali pertama dalam hidupnya.

Baca
Penjana
Shnichii

Penjana Pencuci Mulut

Pada era masa hadapan, sebuah kapal kaum Axo, Exitium, telah terdampar disebuah daerah terbiar di Malaysia. Axototiel dan penjaganya,Dbotaneus telah ditugaskan untuk mencari sumber yang sesuai untuk menerbangkan kapal mereka kembali, dengan mencari suatu hidangan pencuci mulut yang cukup manis dan asli.

Baca
Takdir
Dne

Takdir

Mengisahkan seorang pemuda lelaki yatim piatu, sedang menunggu kawannya di perhentian bas dan suatu hari ditakdirkan berjumpa seorang lelaki tua.

Baca
Aduka
Irfan Hilal & Prince of Noob

Tukang Masak Bayang ADUKA

Pada Abad ke-2300, dunia menghadapai krisis makanan terbesar selepas tercetusnya Perang Dunia Ke-3 pada 100 tahun sebelum itu. Haiwan ternakan mati, tanaman musnah dan sumber air bersih tercemar teruk.

Baca
Bingka
Sang Kandil & Langsuri

Bingka Ibu

Dua beradik yang kelaparan, menunggu ibu mereka pulang

Baca
Bingka
Shanimonsta

Sambil Jalan Jumpa Kawan

Balik Kampung Untuk Jumpa Kawan Lama

Baca
Bulat
Fiqamaru

Roti Bulat

Kisah seorang Adik bersama Kakaknya, yang gemar membuat roti bulat.

Baca
Naim
KingNasz

Berusahalah, Cef Naim!

Adakah ianya satu kesalahan untuk ingkar akan permintaan ibu bapa terhadap masa depan sendiri?Naim merupakan seorang cef muda yang larikan diri dari rumah sebaik saja habis sekolah menengah untuk menjadi seorang cef yang berjaya! Walaupun tak pasti akan masa depan,

Baca
Naim
Nash

Petua

Kisah seorang bapa yang jarang mask, terpaksa masak untuk keluarganya

Baca
Makan
Hanzkingdom

Makankau

Tanpa rasa bersalah dan berdosa kita kerap melakukan pelbagai jenis pembaziran dalam kehidupan..

Baca
Fabel
Mizi & Aniff Zazali

Fabel

Pendekar Safwan diserang hendap oleh musuh azalinya. Dengan berbekalkan sumber kekuatan utamanya, pertarungan antara mereka pun bermula.

Baca
Kek
Anim H

Kek Untuk Abang

Walaupun abangnya seorang yang mudah marah, Eqa tidak putus asa untuk cuba menenangkan abangnya dengan kek buatan tangannya sendiri.

Baca
One
S-One

One Burger

Seorang penjual burger yang ingin menolong seorang pengememis yang kelaparan

Baca
One
Yasmin Yusuf & Aniff Zazali

Alam

Seorang juri yang mengadili satu pertandingan memasak di sebuah perkampungan orang asli

Baca
Adam
Hafizi Hafiz

ADAM (Aku Dambakan Aura Malaysia)

Adam McDonut; seorang "Food Vlogger" yang mencari ke identiti rumpunnya malah kepuasan dalam menikmati makanan akhirnya mendapat jawapan dengan makanan dari Malaysia.

Baca
Ali
Toman

Alia dan Burger Ali Hassan

Alia,seorang peminat burger melawat restoran kegemarannya sebelum mendapati restoran tersebut penuh dengan pelanggan. Dengan perut yang berkeroncong, Alia mencari burger di tempat lain..

Baca
Ikan
HafizNID

Ikan Patin Masak Tempoyak

Sepasang suami isteri menyediakan ikan patin masak tempoyak dengan cara tersendiri yang mencuit hati

Baca
Lagenda
Sakinah.N

Lagenda Gunung Gedang

Seorang insan dengan semangat juangnya berjalan mengembara ke seluruh pelosok . Namun, terhenti perjalanannya apabila tiba disuatu kerajaan. Sebuah kerajaan yang disebaliknya terdapat kisah dongeng dahulu kala.

Baca
Artifak
Aizat Zulkifli

Artifak No.6

Penemuan artifak yang berusia 2000 tahun yang mengandungi masakan yang hilang

Baca
Rindu
Spirited Smile

Kerna Rindu

Hamzah seorang anak lelaki sulung yang selalu masak setiap hari walaupun umurnya 8 tahun.

Baca
Hero
Abid Alhannan

Hero oh Hero

Imaginasi amran berlawan dengan raksasa ketika menolong ibunya di dapur dan diakhiri menolong ibu bapanya membantu mereka menyedikan makanan untuk seorang pakcik.

Baca
Hero
Dayayayoi & Kay Asdi

Misi: Jalan ke Hati Atuk

Sophia, seorang gadis German-Melayu yang ingin menggembirakan atuknya yang baru berpindah ke German untuk tinggal bersama keluarganya.

Baca
Jom
Aya

Jom Makan Bersama

Melihat memori lampau setelah terlibat dalam kemalangan adalah perkara yang sukar dipercayai oleh Haikal. "Adakah budak itu adalah diriku masa kecil?" Banyak persoalan yang bermain dalam fikiran Haikal.

Baca
Terima
Zul Irfan

Terima Kasih Ibu

Menceritakan seorang anak yang menghantar makanan kepada ibunya di hospital dan terkenang zaman silamnya

Baca
Ibua
Aien

Masakan Ibu Hari Ini

Suaminya hebat memasak? Bagaimana dengan isterinya? Kisah keluarga yang penuh ragam.

Baca
Kasih
Aina

Kasih Yang Dirindui

Maryam sangat suka memasak berpandukan buku resepi milik umminya. Tetapi setiap kali dia memasak, dia merasakan masakannya tidak sesedap masakan umminya dan dia sangat tertekan dengannya. Apakah yang menyebabkan Maryam berasa begitu? Atau hanya perasaannya sahaja?

Baca
Paling
Arief

Paling Sedap

Cikgu Zack diminta mengunjungi rumah pelajar dan apabila tiba hatinya sayu.

Baca
Resepi
Slothful Ameryu

Resepi Lagenda

Mengisahkan pengembaraan tiga orang kesateria dalam mengumpul bahan-bahan untuk menyempurnakan rasepi rahsia.

Baca

Load comments
 DISCLAIMER :No part of this website may be reproduced in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods without first obtaining permission from the comic artist or the admin of this website.
PENAFIAN :Tiada bahagian daripada website ini boleh diterbitkan semula dalam sebarang bentuk atau dengan apa-apa cara, termasuk fotokopi, rakaman, atau lain-lain kaedah elektronik atau mekanikal tanpa terlebih dahulu mendapat kebenaran daripada pihak pelukis komik itu sendiri atau admin website ini.