Searching..
Cabaran Komik Online Malaysia 2016

#CKOM2016 145 Karya Komik 110 Pelukis Komik 10 Mukasurat 1 Tema Komik Bisu

karya peserta
Hati
Hyrohiku

Si Hati Kayu

Kisah manusia istimewa yang disisih sepanjang hidup namun menjadi hero di saat terakhir hidupnya.

Baca
Kalau
Topek

Kalau Bukan Kita Hero Siapa Lagi?

Kisah seorang budak yang menghadapi masalah dan cuba mengadu kepada ayahnya, tetapi ayahnya menyuruhnya mengatasi masalah itu sendiri, dengan bercerita2 dogeng yang boleh memberi semangat kepadanya.

Baca
My Hero
Danial Haikal

My Hero

Kisah keluarga Abang dan Ayang bersama anak mereka, Aflah yang saling mengagumi sesama mereka. :)

Baca
Siapakah
Ploless

Siapa yang akan selamatkan aku?

Hidup ini umpama lautan yang tiada berpenghujung. Lagi dalam kau selami, lagi banyak bahaya menantimu. Dan bila ia terjadi, siapakah yang akan menyelamatkanmu?

Baca
Siapakah
Haruka Kurosaki

Thank You My Hero!!

Daniel merupakan seorang abang kepada Adam. Selepas kematian ayah dan ibunya daniel mengambil alih dalam meguruskan dan menjaga adam. Ikuitilah kesah pendek perjuangan abang yang membesarkan adik lelakinya.

Baca
Siapakah
Mohd Faizul

Bulat Malaysian Hero

Bulat seorang OKU yang lemah dalam pembelajaran. Sering dibuli oleh kawan-kawannya. Bulat mempunyai kebolehan melakukan lontaran. Bulat dihantar ke Sekolah Sukan untuk mengasah bakatnya. Setelah dewasa dia mewakili Malaysia untuk sukan lontar peluru di Sukan Paralimpik.

Baca
Semua
Reyace

Semua Adalah Hero

Mengisahkan seorang wanita yang sarat mengandung menanggung sakit perut. atas keperihatinan jiran tetangga yang mendengar jeritan itu, mereka segera datang memberi bantuan. Sepanjang perjalanan menuju ke hospital satu-persatu bantuan diterima wanita tersebut.

Baca
Hikmah
Maxy

Hikmahnya

Seorang penjaja tepi jalan yang menemukan perubahan besar dalam hidupnya setelah menyelamatkan seekor anjing.

Baca
Sebalik
Maxy

Disebalik Setiap Hero

Menceritakan siapakah hero sebenar disebalik setiap hero,pengorbanan dan harapan.

Baca
Kokse
Nikotina

Kokse Kokdam

Memvisualkan situasi tentang bagaimana kanak-kanak, ayam dan pekerja swasta berdepan dengan 'Hero' penyelamat keadaan masing-masing. Kisah hero-hero ini dimuatkan di dalam sitcom santai 10 mukasurat.

Baca
Saya
Abdul Hadi

Hero, Saya!

Komik ini menceritakan mengenai seorang pelajar yang mempunyai cita-cita yang tinggi. Namun begitu, semangatnya telah diperkecilkan oleh orang disekelilingnya. Dia hanya dilihat sebagai pelajar yang membuat masalah disekolah sahaja.

Baca
Ayahku
Luqman Rais

Ayahku Heroku

Mengisahkan seorang ayah yang menjaga anaknya dengan penuh kasih sayang setelah kematian isterinya

Baca
Sebalik
Haruka Kurosaki

My First Hero!!

Pada satu hari musa terjumpa bayi didalam kotak yang terlah di tinggalkan. Dia mengambil keputusan untuk menjaganya dengan kasih sayang seperti seorang ayah hingga dia meningkat dewasa.

Baca
My Brother
Zulfadhli

My Brother My Hero

Kisah seorang budak yang tidak mempunyai kawan dan semasa bermain seorang diri, dia terjumpa benda yang menarik matanya namun ada sesuatu menakutkan muncul dan cuba untuk menyerangnya, tetapi dapat diselamatkan oleh abangnya.

Baca
Kasih
Nik Shaiful Ikmal

Kasih Tanpa Cacat

Bapa adalah insan yang kreatif semulajadi apabila melibatkan anak mereka. Mereka ingin hanya yang terbaik untuk anak mereka tanpa menilai kurang cacat pada dirinya sendiri.

Baca
Wira
mechaFROG

Wira Seadanya

Seorang ketua keluarga yang menyembunyikan perit jerih menyara keluarga biarpun terpaksa bertarung nyawa.

Baca
Peluang
Zuk Hilmie

Peluang Kedua

Walau seteruk mana dugaan itu, hidup harus diteruskan.

Baca
Air
Joshua Chung

"Air Tak Ada, Mak"

Kisah seorang budak dan catuan bekalan air.

Baca
Wira
Yoketouchi

Wira Kecil Berjiwa Besar

Mengisahkan tentang budak bernama Zul yang suka memberikan pertolongan tidak kira pada manusia ataupun haiwan.

Baca
Korban
Zikry

Korban

Aku rela berKORBAN demi si dia..

Baca
Hilang
Aniff Zazali

Hilang Gelap Terbitlah Terang

Seorang ibu cuba menyelamatkan dirinya dan anak lelakinya dari kawanan zombi.

Baca
Ada
Nasihah Azaan

Ada Hero Dalam Diri Seseorang

Menceritakan tentang keberanian dan semangat untuk berjuang yang ada dalam setiap diri seseorang tidak kira siapa pun anda.

Baca
Matkomik Share
Hanza

Share The Love

Bagi Hamza, pakcik yang baru ditemuinya itulah hero baginya, dan dia berhasrat untuk menjadi hero kepada orang lain pula.

Baca
Realiti
Ayman Adny

Realiti

Mengisahkan tentang adi, seorang pemuda yang sedang mencari ikhtiar untuk membiayai kos pembedahan ibunya.

Baca
Everyone
Akirapyon

Everyone Can Be Hero

Kisah seorang gadis bernama Umairah yang benci kepada haiwan. pada suatu hari sementara menunggu kawannya di taman, ade seekor kucing datang padanya lalu Umairah terus menendang kucing itu kerana sifat kebenciannya terhadap haiwan terlalu kuat.

Baca
Kejutan
Akram Faaeh

Kejutan

Kisah mengenai seorang anak yatim yang kurang diberi perhatian oleh ayahnya.dia berasa sungguh sunyi tetapi ayahnya sering mencari jalan untuk menggembirakan anak kesayangannya

Baca
Sarjan
Feettri Ibrahim

Sarjan Lee

Ikuti misi Sarjan Lee untuk menumbangkan musuh dan menyelamatkan tebusan. Namun disebalik skil dan kebolehan beliau, tersimpan satu rahsia yang buatkan beliau berbeza.

Baca
Kita
Abdul Raqib Fakhri

Kita Semua Wira

Seorang lelaki dalam perjalanan pulang ke rumahnya, kemudian dia terserempak dengan seorang budak yang sedang kelaparan, dikala dia ingin membantu budak tersebut,berlaku pula sesuatu yang tidak dijangka.

Baca
Sinar
Benz Sauzi

Sinar Hidup

Kisah seorang remaja yang sering menjadi mangsa buli.Personalitinya yang pemalu dan pendiam menjadikan dia mangsa buli. Seringkali dia tidak dihiraukan orang lain dan tidak ada orang yang mendekatinya kerana sifatnya itu. Hadir pula seorang rakan perempuan yang memberi harapan dan mengisi kekosongan jiwanya.

Baca
Klasik
Typhoon

Klasik-0

Klasiko di titahkan oleh Raja Astrowan untuk menyelamatkan puterinya...

Baca
Pendengar
Liana Zulkifli & N.a.N

Pendengar

Seorang pemuda bernama Zack yang mempunyai kelebihan istimewa untuk mendengar isi hati dan pemikiran manusia.

Baca
Everday
Alif Suhaimi

Everday Heroes

Dalam kehidupan seharian kita tidak perlukan apa pun alasan untuk membantu orang lain. Setiap orang ada kisah hidup mereka sendiri, dan dalam kisah hidup kita, kitalah heronya. Selalulah bersangka baik, kerana hidup itu akan indah pada waktunya.

Baca
Sinar
Luqman Rais

Takdir

Mengisahkan tentang seorang tentera yang telah berkhawin pergi berjuang di Lahad Datu untuk menentang musuh negara. Malangnya lelaki tersebut telah terkorban ketika berperang. Isterinya yang menanti - nantikan kepulangan suaminya terkejut apabila mendapat tahu tentang perkara tersebut. Sedekahkanlah Al-Fatihah kepada wira2 negara kita yang telah terkorban ketika berjuang di sana.

Baca
Little
Rez

Little Hero

Bagi kita dia hanya si kecil yang meminta makan, namun disebalik badan kecilnya itu dia mampu membuat seseorang tersenyum. Ikutilah kisah persahabatan yang memberi dan diberi kehidupan sebagai peneman hati.

Baca
Janji
Nuruddin

Janji Aku

Janji antara 2 sahabat..

Baca
Hero
P.Bossu

Hero 3R

Mengisahkan 2 adik-beradik yang berinovasi untuk menyelamatkan alam sekitar yang semakin mengancam dunia.

Baca
Penjejak
Syazwan Graxile

Penjejak Haiwan

Hero mempunyai naluri mengesan bahaya yang dialami oleh haiwan-haiwan yang berada di sekitar. Dengan naluri tersebut. Seekor kucing berada didalam bahaya apabila dua orang lelaki cuba menyalakan mercun ke arah kucing tersebut dan perbuatan itu dihidu oleh Hero dan kucingnya Gebas yang terus menjejak arah tersebut.

Baca
Abangku
PQA

Abangku = Heroku

Mengisahkan tentang seorang remaja perempuan yang benci terhadap abangnya sendiri yang selalu menandinginya. Persepsi terhadap abangnya berubah setelah terjadinya sesuatu insiden.

Baca
Save
Haruka Kurosaki

Save Me!

Hariel mempunya masalah kehidupan seperti remaja- remaja lain dan selalu gagal dalam ujian sering dibuli di sekolah dan mempunyai masalah keluarga. Satu hari dia bertekad mahu membunuh dirinya sendiri, dan di saat itu ada seseorang yang datang menyelamatkannya.

Baca
Khalifah
Mitsuru Togashi

Khalifah

Khalifah diturunkan untuk mentadbir bumi Tuhan dan sekiranya bukan kita yang membentuk peribadi seorang muslim, siapa lagi?

Baca
Helmet
Tulip Biru

Lelaki Berhelmet

Seorang lelaki yang telah merosakkan lukisan seorang pelajar. Pelajar itu tidak memaafkan lelaki itu dan terus berpura-pura tidak kenal. Namun, satu kejadian berlaku dan buatkan pelajar tersebut terasa serba salah dan dia akhirnya memaafkan pelajar itu dengan menghadiahkan lukisan baru untuk lelaki itu kerana lelaki itu telah menolongnya.

Baca
Cikgu
Tulip Biru

Maaf, Cikgu!

Seorang guru yang terpaksa melayan pelajar yang nakal. Satu hari itu, pengetua mahu melawat kelas cikgu tersebut. Disebabkan itu, cikgu dengan pantas mencari dua pelajar tersebut yang hilang dikelasnya dan di dapati bahawa pelajarnya bergaduh untuk menyelamatkan adiknya.

Baca
Ikutan
Katsuo Aisuru

Ikutan Hero

Setiap orang pasti ada ikutannya yang tersendiri mungkin kerana bakat atau minat yang sama. Itu semua subjektif. Tapi walaupun ianya perkara subjektif, pada aspek apakah yang perlu kita fokuskan untuk jadikan seseorang itu 'hero' kita?

Baca
Ikutan
Faye

Anugerah

Anugerah datang dalam pelbagai bentuk. Pada mata Musa, yang berumur 3 tahun, anugerah datang dalam bentuk yang sangat istimewa..

Baca
Hati
Pami Akram

Wira Kecil

Kisah seorang budak perempuan yang cuba mengatasi ketakutannya di kala waktu malam

Baca
Bakri
Zuk Hilmie

Bakri

Sempena Hari Bersejarah dimana Tanah Melayu dijajah satu ketika dahulu, cerita ini mengisahkan temtang salah satu pertarungan besar di Tanah Melayu ketika Perang Dunia Kedua.

Baca
Sorry
Shahappy

Sorry not sorry

Rara adalah seorang pekerja dia sebuah kedai permainan, tiap-tiap hari dalam perjalanan untuk ke tempat kerja,jika dia terjumpa sampah yang di buang oleh orang ramai, dia akan cuba untuk membuang sampah itu ke dalam tong sampah.

Baca
Terima Kasih
MAR

Terima Kasih, Heroku

Seorang nenek yang mula nyanyuk berjumpa dengan seorang yang misteri. siapakah dia?

Baca
Serius
Prince Of Noob

Kau Serius?

3 mesej utama dalam kisah ini: 1. Setiap orang punya impian tanpa mengira status dan darjat. 2. Betapa manusia sanggup berjanji palsu demi kepentingan diri. 3. Tiada orang lain boleh ubah nasib kita melainkan diri sendiri.

Baca
Love
Arif Rafhan

Love > World

A peek into a man's mind in his last seconds of his life. Satu perang fikiran seorang yang kecewa dalam percintaan.

Baca
Love
Putra Aminurrashid

Perlawanan Akhir

Seorang yang berminat untuk bermain bola sepak tetapi kaki bangku telah mendapat peluang untuk bermain bola sepak dalam sebuah kumpulan. Walaubagaimanapun dia dipandang serong oleh rakan sepasukan lain. Dalam satu pertandingan, pasukannya telah memasuki peringkat akhir.

Baca
Siapa
Mirai

Siapa Hero

Ahmad dan Amir kembar tetapi mempunyai personaliti yang berbeza,mereka sering bergaduh sehingga pada suatu hari Ahmad terdengar perbualan Amir yang membela nya dalam diam ketika difitnah oleh orang lain yang cemburu akan kejayaannya dan menyebabkan Amir dipinggirkan oleh rakan-rakannya sehingga menyebabkan buli.

Baca
Remaja
Mrs Rabbit

Remaja

Remaja perlu menempuh pelbagai cabaran dan halangan untuk berjaya, remaja perlu menjadi seorang hero untuk melawan hati dan nafsu yang sukakan hiburan dan meluangkan masa di dalam media sosial.

Baca
Isolasi
Atiqah Safian & Oz Ishak

Isolasi

Andai dunia ini bisu, mampukah kita menggunakan mata untuk mendengar dan tangan untuk bersuara?

Baca
Dahlia
Afiqah Syakira Alia

Kasih Dahlia

Mengisahkan tentang seorang lelaki yang bekerjaya sebagai penulis novel sedang memikirkan masalah kerjayanya . Secara tiba2 , seorang budak perempuan memegang bajunya dan meminta tolong untuk menjagakan adiknya. Kenapa dan mengapa ? Selamat Membaca!

Baca
Along
Anis Hazirah Anhaz

Pelan Superhero Along

Along bercita-cita untuk menjadi superhero kerana terpengaruh dengan komik dan movie superhero. Adakah cita-citanya akan tercapai?

Baca
Remaja
Shahriez

Erti Sahabat

Kisah mengenai seorang budak yang dipinggirkan teman-temannya sehinggalah terjadi suatu kejadian yang mengubah tanggapan teman-temannya terhadap diri budak tersebut.

Baca
Remaja
Ammar Solihin

Hanya DIA

Ingat! Allah tidak akan memberi penyakit kepada hamba Nya sekiranya tiada penawarnya kecuali mati.

Baca
Remaja
Harihtaroon

Terima Kasih

Disebalik tabir (aku dan dia)

Baca
Terjangka
MFB

Hero Tak Terjangka

Kadangkala sesuatu yang terjadi didalam hidup, sama ada dalam urusan jodoh atau mati, semuanya diluar jangkaan kita

Baca
Komrad
Nur Azlan

Komrad

Dunia ini diumpamakan gelanggang bola, masing-masing mempunyai matlamat untuk menjaringkan kemenangan di pintu gol pihak lawan. Ada persaingan, ada pergelutan, ada menang dan ada yang tewas. Apa yang membezakan antara yang menang dan kalah ialah semangat berpasukan.

Baca
Mereka
Kamei Auni

Hero Untuk Mereka

Mungkin tak semua orang memiliki hero sehebat ayah Aisyah, dan mungkin kerana itulah Aisyah bersungguh-sungguh ingin membantu kembar itu.

Baca
Dog
Phikaphi

Conscience and grumpy dog

A female sewage technician don't really want to save the angry, unfriendly dog that fell on the sewage pond. But conscience tells her to. When she did, the ungrateful dog go away just like that but she is in peace with her conscience.

Baca
Dog
Afiq Ahmedarino & Anna Ahmedarina

Stigma Seorang Hero

Seorang anggota polis cuba menyelamatkan seorang kanak-kanak yang dijadikan tebusan satu rompakan. Namun, dia dapati realiti tidak seindah drama tv.

Baca
Komrad
Haruka Kurosaki

This Song Saved My Life

Lofa seorang gadis yang amat meminati muzik dengan muzik dia dapat menghilangkan stress dan meninggalkan kehidupanya buat sementara waktu. Dia amat pandang tinggi kepada band faster (band kegemaranya) ibu lofa amat membincikan muzik dan lofa sering dimarahi dan dipukul oleh ibunya.

Baca
Komrad
I.S.A

Another Hero Story

Dua orang lelaki beperwatakan berbeza namun dengan azam yang sama iaitu menjadi seorang hero dimata masyarakat tetapi segalanya hanya dapat dibuktikan dengan tindakan hero sebenar...

Baca
Terima
Artcanny

Terima Kasih

Kisah Seorang murid sekolah menengah yang bernama Shahrizal yang suka menolong orang tetapi ada benda lain yang menunggunya selepas dia menolong jirannya

Baca
Ayam
Bali

Ayam dan Kancil

Kisah pengembaraan seekor Ayam panas baran dan Kancil comel.

Baca
Melentur
Irfan Faiz

Hero Melentur Buluh

Seorang wanita yang mengingati kisah bapanya mendidik mengenai penjagaan alam sekitar.

Baca
Terima Kasih
Irene Rin

Terima Kasih

Mengisahkan tentang kehidupan seorang pemuda yang buta dan seorang gadis yang bisu menjalani kehidupan mereka yang serba kekurangan ini.

Baca
Cinta
MFB

Cinta di sebelah

Kadangkala kita tak menyangka yang jodoh itu hanya di sebelah sahaja.

Baca
Lestari
Arsyari & Syah

Lestari

Manusia.Gergasi.Alam.

Baca
Tenggelam
NZH

Tenggelam

Jika engkau tenggelam dalam lautan penuh dosa,maka siapakah akan selamatkan engkau selain kemahuan engkau sendiri?

Baca
Tripod
Archylea & Hanza

Tripod

Tripod merupakan seekor anak kucing berkaki tiga yang mendambakan kasih sayang manusia.

Baca
Pergi
Arif Ahmad

Jangan Pergi Dulu

Mahfuz dan adiknya Syukran berlindung di sebuah stor bagi mengelakkan diri mereka dari dibunuh mahluk asing bersaiz raksasa yang diberi nama "Omega".

Baca
pause
Curly Fries

Pause

Saat manusia mulai hanyut, ada seruan agung yang menyelamatkan mereka daripada lalai. Sama ada mereka mahu menyelamatkan diri mereka dengan menyahut seruan itu atau tidak, terserah pada mereka.

Baca
Shhhh
Curly Fries & French Fries

Shhh! Jangan Tegur

Apabila yang lemah ditindas, hero bangkit bersuara untuk mereka. Namun apabila hero pula yang ditindas, siapa pula yang akan bersuara untuk mereka?

Baca
Tripod
Ikram Ali

Jasa Hero

Jasa dibalas jasa. Apabila kita menyelamatkan seseorang / sesuatu, ia pasti akan membalas jasa kita, dalam apa juga bentuk. Setiap makhluk akan mengingati jasa pihak yang pernah menyelamatkannya.

Baca
Kind
Putra Aminurrashid

Kind Hearted

Protaganis yang menyelamatkan seorang budak perempuan dan mendapat satu rezeki yang tak disangkakan.

Baca
Friend
Nadiawasabi

It Okayy..friend

Mengisahkan seorang kawan yang sanggup mengorbankan dirinya demi menyelamatkan nyawa kawannya walaupun dia tahu dia pun mengalami masalah kesihatan yang kritikal.

Baca
Mimpi
Ery Bebayang

Mimpi

Seorang Ayah terguris hatinya ketika menegur anaknya yang baran kerana melayan kasar terhadap penjual petai serta tidak menghormatinya sebagai ketua keluarga. Kasih sayang dan kemewahan harta benda mewah yang dicurahkan Ayahnya telah membutakannya selama ini.

Baca
Guru
Hanis Khalisa

Jasa Seorang Guru

Alisa telah berjaya bergelar seorang doktor pakar tetapi dahulu dia seorang pelajar yang bermasalah di sekolah. Dia sering dimarahi oleh gurunya. Keadaan mula berubah apabila Cikgu Siti mengetahui masalah sebenar Alisa.

Baca
Senjata
I.S.A & Abeben

Senjata Seorang Mukmin

Jika anda mempunyai masalah apakah jalan penyelesaian yang anda pilih?...jika tiada...anda berada dalam masalah yg lebih besar...jadi inilah salah satu penyelesaiannya....kembali pada Ilahi....

Baca
Demi
Al-Hafiz

Demi Cinta Ini

Seorang abang yang pertaruhkan segalanya demi menyelamatkan adik dan ibunya dari menjadi tawanan tentera jepun.

Baca
Pelindung
Kanza

Pelindung Hutan

Seorang kanak-kanak melindungi hutan kesayangannya dari diceroboh pembalak haram.

Baca
Bomba
Amir

Keikhlasan Seorang Wira

Seorang ahli bomba menyelamatkan orang lain tanpa mengharapkan pengiktirafan dan gaji yang lumayan.Dia ikhlas menyelamatkan orang lain dan cukuplah sekadar digelar seorang wira.

Baca
Pertemuan
Dz Cosmic

Pertemuan

Seorang pemuda yang tiba-tiba muncul ketika Bulan balik dari kedai . sesuatu telah berlaku antara mereka yang menyebabkan si pemuda ini teringat akan sesuatu

Baca
Qolbi
Napieychan

Qolbi : Terus Berdegup

Qolbi, seorang kanak kanak periang yang ingin menjadi seorang hero dengan caranya yang tersendiri

Baca
Never
Akil

Never Stop Doing Your Best

Gadis bersiap untuk menghadiri temuduga untuk dapat kerja, malangnya dompet duit tertinggal di rumah, nasib baik dia bertemu seorang hamba Allah yang menghulur bantuan.

Baca
Hero
Si Pembaiki Labu

Hero Malaysia

Komik ini mengisahkan seorang budak OKU yang berminat dengan sukan lari 100m akan tertapi pelbagai dugaan terpaksa dia tempuhi untuk mengapai cita-citanya

Baca
Bukan
Tunku Yusrini

Bukan nak jadi hero, tetapi buat perkara betul

Kisah seorang remaja yang selalu membuli seorang murid di sekolahnya...apabila pembuli itu berada dalam nasib yang sama , pelajar yang dibuli itu menyelamatkannya .

Baca
Be
NZH

Be Yourself

Maka apakah yang menghalang diri kau daripada menjadi diri sendiri?Takut ditertawakan orang mengenai perwatakan kau, sedangkan itulah sebenarnya 'engkau'?

Baca
Asrama
NZH

Bila Budak Asrama Naik KTM

Andai kau budak asrama.Kampung jauh.Kena naik KTM.Saat kau naik KTM, kau jumpa budak sesat kehilangan ibunya.Apa kau nak buat?

Baca
Can
Lobak Merah

I Can Save My Hero

Semua orang dan semua benda boleh menjadi hero, secara langsung atau tidak langsung.

Baca
Superdad
Ahmad Irfan

Super Dad

Mengisahkan tentang seorang anak yang mengkagumi watak super hero di dalam televisyen yang kemudiannya membayangkan ayahnya sebagai superhero tersebut.

Baca
Twin
Akuzu

My Twin

Story about twins whom had lost their mother. The brother want to protect his sister from couple with unknown guy and it become big trouble when the thugs involve.

Baca
Si Hero
S-One

Si Hero

Kisah seekor kucing menyelamatkan tuannya dari ah long.

Baca
Penyelamat
Z-cry

Penyelamat Ku Sepanjang Hayat

Mengisah tentang perjalanan kehidupan yang penuh keberanian, kecekalan dan pengorbanan terpaksa dilakukan untuk orang yang tersayang.

Baca
Roboh
Ehsan Kenway

Bersatu Kita Teguh Bercerai Kita Roboh

Bilamana isu perkauman sering timbul antara satu sama lain,Ehsan Ah Hong & Siva tampil untuk melinduungi dan membuktikan bahawa tidak kira rupa,bangsa atau warna kulit,kita manusia tiada beza.

Baca
buddy
James David

Buddy Nature

Cerita ini mengisahkan seorang budak perempuan yang sangat sukakan terhadap tumbuh tumbuhan. Dia mula menanam pokok bunga dan mengharapkan bunganya akan tumbuh dengan subur.

Baca
Peluang
Tom-O

Peluang Kedua

Kisah seekor kucing menyelamatkan tuannya dari ah long.

Baca
Sukarela
Miras

I Am Volunteer

Aizad seorang pelajar lepasan SPM 2016 yang mengalami masalah kebosanan. Akhirnya dia telah menyertai satu badan swasta iaitu kelab sukarelawan. Beliau telah menjadi hero semasa menjalankan misi pertamanya.

Baca
Smoking
Haraz

No Smoking Please

Syafiq sorang bujang yang berkongsi rumah dengan rakannya Ariff. Dia sangat membencikan rokok. Dia cuba mengubah Arif yang selalu menghisap rokok di rumah mereka dan sejak itu, Ariff sedar dan berhenti merokok.

Baca
Kisah
Raion

Kisah Kita

Menceritakan seorang budak lelaki yang kehilangan kedua ibubapa tetapi dia masih mempunyai seorang adik perempuan kecil . Mereke terpaksa mengharungi segala kepayahan kehidupan bersama-sama

Baca
Wabak
Khawarizmi Mokhtar

Wabak

Mengisahkan tentang usaha manusia menyelamatkan diri daripada wabak mutasi ala-ala zombi.

Baca
Hijau
Nash

Projek Hijau

Kisah seorang pemuda yang sukakan Alam sekitar Dan sanggup melindunginya Dari anasir jahat yang Cuba merosakan alam.. sekitar, ikuti kisah Anas dengan 'kuasanya' dalam melakukan kerja menyelamatakan Alam sekitar.

Baca
Sekinchan
Ichiiestic

Sekin-chan

Sekin memiliki tubuh kecil sejak lahir, tetapi memiliki hati yang kental, bersifat 'self-less' dan memiliki jiwa yang besar. Ikuti catatan hidupnya bersama sahabatnya, Maira.

Baca
Hero
A'amir Raffiq & Nazr Syaff

Hero

Mengisahkan kehidupan kanak-kanak yang terperangkap di dalam zon perang.

Baca
Wabak
Iqbal

Suara Hati

Sebuah cerita metafora berkaitan seseorang yang dilanda kemurungan dan apa kita selaku saudara atau sahabat hatta insan biasa boleh lakukan untuk mereka.

Baca
Kenali
Nepznep

Kenali Hero Anda

Siapa sebenarnya hero anda? Jika kita lebih peka dengan sekeliling pasti kita sedar ibu adalah hero kita sebenar. Seorang ibu miskin terpaksa merelakan anaknya menjadi anak angkat keluarga berada

Baca
Wabak
Pyromania

Yang tiada

Demi anaknya, dia mengabaikan segala yang lain.

Baca
Wabak
Mustaqim

Untukmu Negaraku

Seorang ayah yang sangat rapat dengan anaknya terpaksa berkorban diri untuk mempertahankan negara tercinta daripada serangan musuh yang menceroboh negara.

Baca
Mati
Curly Fries & Abeben

Hero Sudah Mati

Hero wujud dalam diri kau. Namun, sama ada hero itu masih hidup atau sudah mati, hanya kau dan Tuhan yang tahu.

Baca
Pena
Aretis United

Kuasa Pena

Di sebalik seorang hero yang menjadi tauladan adalah -seorang penulis.

Baca
Silent
Saiful Amri

Silent Sacrifice

Seorang ayah yang berusaha menyelamatkan bayi sulungnya yang dilarikan anjing liar.

Baca
Bunga
KiBO

Mat Bunga

Ciri-ciri lain yang diperlukan oleh seorang Wira selain daripada menentang kumpulan jahat atau mempunyai keupayaan luar biasa.

Baca
Sijil
Tangan Kanan & Dr Sakeenah

Sijil

Jika kau asyik tunda,maka sijil ini yang kau akan terima!

Baca
Adiwira
Ben Osman & Huzza.tbg

Adiwira Kota

Kisah tentang seorang adiwira yang menyelamatkan kota daripada bahaya.

Baca
Sijil
Nurel & Cik3zzah

Generasi

Kehidupan kita hari ini tidak akan dapat kita kecapi tanpa perjuangan dari mereka yang sanggup berkorban suatu ketika dahulu.

Baca
Along
Shunin Nain & Budin Bestfeed

Along

Dilahirkan bisu namun memiliki tanggungjawab besar untuk keluarga. Apakan daya keluarga lebih memandang adiknya sebagai anak harapan yang mampu dibanggakan.

Baca
Ghabat
Benz Sauzi

Ghabat

Kisah dua beradik yang gemar mendaki bukit & gunung.

Baca
Hope
Haruka kurosaki

Hope

Ikuti lah cerita tentang seorang doctor bedah yang cuba menyelamatkan nyawa kawan baiknya sejak kecil.Adakah dia dapat meyelamatkan kawan baiknya?

Baca
Hadir
Comic Goals

Hadir Lagi

Mengapa ia hadir lagi...

Baca
Kasih
Halimatun

Oh! Kasih

Menceritakan kisah pengorbanan dan kasih sayang seorg ibu. Kasih Leanne mempunyai 2 orang anak tiri, Anis Yuhaira dan Aiman Yusof. Anis Yuhaira amat membenci akan ibu tirinya kerana menganggap Leanne telah merampas semua kebahagiaan yang diperolehinya pada suatu ketika dahulu.

Baca
Kampung
Zulfadli

Kampung

Mengisahkan seorang pemuda yang cuba untuk mempertahankan kampung halamannya.

Baca
Kecilku
Mash Potato & Cheezy Wedges

Hero Kecilku

Kadang-kadang tanpa kita sedari, makhluk ALLAH yang kecil, mampu mengubah diri kita.

Baca
Candy
Hafizzud Apeace

Sweet Candy

Mengisahkan tentang dua orang kanak-kanak perempuan yg berbeza latar belakang bertemu melalui lolipop candy.

Baca
Sinambung
Idham Trilogos & Enxsa

Sinambung Tekad

Tekad dan inspirasi keperwiraan yang bersambungan dari generasi ke generasi.

Baca
Sahabat
Afif Haikal

Sahabat

Dengan kelebihan yang dimilikinya dia berdakwak kepada rakan-rakannya dengan berbisik kepada telinga mereka.Tanpa sedar dia telah menjadi hero kepada rakan-rakannya.

Baca
Adik
Aika

Nampak Adik?

Dua adik-beradik bermain sorok-sorok..tiba-tiba..

Baca
Harapan
Anne K

Terima Kasih Hero Harapan

Nadhirah akan menjalani pembedahannya kerana mengidap penyakit kanser barah otak. Dia bertemu dengan seorang budak lelaki di hospital yang memerlukan pertukaran buah pinggang kerana mempunyai masalah buah pinggang.

Baca
Wira
'Aliah Munaa

Wira Hati

Anak yang akhirnya menyedari bahawa dia perlu menghargai ibunya dan meluangkan masa bersama sementara ibu masih ada.

Baca
Sayap
Imar & Mirin

Sebelah Sayap

Kebebasan umpama sayap. Terbang menggapai awan. Namun sayap perlu sepasang untuk bebas...

Baca
Akulah
Pok Jat

Akulah Hero

Jadilah hero yang kita ingin lihat

Baca
Jiwa
Nazr Syaff & Imar

Jiwa

Jiwa kami takkan mati, demi tanah air tercinta!

Baca
Unsung
Blee

Unsung Hero

Seorang perokok yang telah diselamatkan oleh orang yang tak dikenali dan staf hospital bertungkus-lumus menyelamatkan beliau.

Baca
Kita
Syaz

Hero Kita

Tidak pelik kalau sesorang mempunyai impian menjadi seorang hero, tetapi semua orang tahu menjadi hero bukan perkara mudah.

Baca
Hujung
Amna Shark & Pyromania

Hero Hujung Minggu

Seorang lelaki kelihatan sentiasa berpakaian seperti superhero pada setiap hujung minggu

Baca
Figura
Hadi

Figura

Kisah seorang anak yang mengangkat ayahnya sebagai wira sejati

Baca
suami
Ary Artz

Kekasihku Hero Penyelamat

Mengisahkan tentang isterinya yang risau akan suaminya bekerja sebagai bomba untuk menyelamatkan orang dalam kebakaran

Baca
ibu
Zulhasbi

Teringat Kata Ibu

Mengisahkan tentang seorng pelajar lelaki yg sombong dan tidak suka menolong orng akan tetapi dia telah mengingati kisah tentang ibunya dan telah mengingati kata-kata ibunya membuatkan dia menolong seorng pelajar perempuan yg sedang di buli.

Baca
memori
Nazril Afiq

Memori

Pergaduhan antara adik-beradik sering berlaku. Walaupun perkara ini berlaku berkali-kali berlaku, namun masih lagi berbaik hingga kini. Penyebab pergaduhan berlaku kadang-kadang tidak masuk akal.

Baca
terima
DarKnight

Terima Kasih Heroku

Zaidi seorang pelajar sekolah menengah yang suka membantu orang yang dalam kesusahan dan sanggup korbankan apa sahaja untuk membantu orang yang dalam kesusahan

Baca
abangku
Najmi Hilman

Abangku Hero Malaysia

Mengisahkan seorang adik iaitu Fizi yang sangat mengagumi dan menyayangi abangnya, Imjan Khasbi sebagai pemain bola sepak professional yang mewakili Malaysia. Fizi sangat bangga dengan kejayaan abangnya sehinggakan menjadikan abangnya seorang hero di matanya.

Baca
masa
Prince of Noob & Deaday

Cerita Untuk Masa Depan

Mengisahkan tentang pengorbanan wira yang tak didendang demi masa depan yang lebih baik dan keamanan untuk generasi akan datang. Namun adakah kita benar-benar menghargai dan membalas pengorbanan mereka? Adakah kita telah membentuk masa depan yang mereka harapkan, atau telah jauh menyimpang dan mensia-siakan keamanan yang mereka bersusah-payah perjuangkan dengan darah mereka?

Baca

Load comments
 DISCLAIMER :No part of this website may be reproduced in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods without first obtaining permission from the comic artist or the admin of this website.
PENAFIAN :Tiada bahagian daripada website ini boleh diterbitkan semula dalam sebarang bentuk atau dengan apa-apa cara, termasuk fotokopi, rakaman, atau lain-lain kaedah elektronik atau mekanikal tanpa terlebih dahulu mendapat kebenaran daripada pihak pelukis komik itu sendiri atau admin website ini.