Searching..
CABARAN KOMIK ONLINE MALAYSIA KE - 9


karya peserta
Tahsin Tarabas

Bunga Telang

Perkahwinan membawa kepada kesatuan yang indah antara pasangan, namun sejauh manakah seorang suami sanggup berkorban untuk isterinya..

Baca
Fatehery

Wujudkah Zombie?

Sejak kejadian sesuatu kes, Safwan sering memikirkan kewujudan zombi. Takdir memberikan jawapan mengenai kewujudan zombi wujud atau tidak...

Baca
Ahmad Random

Bangkit

Awang dikejutkan apabila satu kampung bertukar menjadi mayat hidup/zombi lalu bergegas pulang mencari keluarganya..

Baca
Feettri Ibrahim

Zombi Hutan Pawana

Zachariah Ahad dan Richard Teo telah diupah untuk menyiasat kehadiran zombi di Hutan Pawana. Richard berasa sedikit sangsi namun Zachariah percaya yang zombi itu wujud. Berjayakah mereka membongkar kebenaran disebalik Zombi Hutan Pawana?

Baca
LuqmanRais

Manusia Terakhir

Insiden letupan besar yang berlaku di sebuah makmal rahsia yang terletak di negara China mengakibatkan berlakunya penularan wabak Virus Z (ZOMBIE) sehingga ke pelusuk dunia sehingga mendesak para pemimpin dunia mengambil langkah drastik untuk lupuskan umat manusia dari muka bumi..

Baca
Ayaka Wani

Tupperware Mak

Virus zombie melanda di bandar dan kampung halamannya semakin mengganas. Mak Ana risaukan Tupperware Ana hancur sebabkan zombie itu..

Baca
Ahmad Random

Oh Azura!

Di akhir hari persekolahan, Aiman berhasrat untuk meluahkan perasaannya pada Azura akan tetapi secara tiba-tiba mereka diserang zombi...

Baca
Fatehery

Game

Naufal telah disedut ke sebuah permainan tanpa apa - apa maklumat, harus menghapuskan zombi bersaiz gergasi. Bagaimana beliau mahu melepaskan diri..

Baca
Emell

Bebas

Mengisahkan seorang lelaki dewasa bernama Azam yang menimpikan sebuah dunia dimana wabak zombie menyerang. Pada suatu hari..

Baca
Aqilz

Zombi..?

Dikhabarkan bahawa penyakit zombi merebak secara tiba-tiba. Harith dan rakan sekerjanya ditugaskan untuk mengawal kawasan yang dikuarantin bagi mengelakkan penyakit zombi itu merebak keluar sehingga wabak ini selesai

Baca
Aiman

Zombie : Harapan

keinginan lina untuk pergi sangat tinggi kerana tekanan oleh orang disekelilingnya. tambahan pula dunia sekarang dah dipenuhi dengan zombie,..

Baca
Mikhael Ilman

Zombie Kelasku

Ada pelajar baru di kelas Sabrina bernama Mat Zom. Eh? Mat Zom seorang zombie? Bolehkah zombie belajar di sekolah?

Baca
Aiman

Zombie : Jatuh

Satu pasangan muda yang berusaha untuk memulihkan kuala lumpur dari wabak zombie. Namun untuk mencapai objektif tersebut mereka terpaksa..

Baca
Aqiff

Keutamaan

"KEUTAMAAN" kerjasama dalam pasukan atau "KEUTAMAAN" menyelamatkan diri sendiri? Pilihan di tangan mereka!..

Baca
Albedo Concared

Misi Zombi Membetulkan Realiti

Zombi mendidik masyarakat, mengamalkan amalan yang harmoni...

Baca
Hidayatz

Ada Zombi?

Kisah dua beradik yang terserempak dengan zombi di rumah mereka.

Baca
Munkee

Pelarian terakhir

Seorang pemuda cuba untuk selamatkan diri dari di zombie dalam bandar..

Baca
korewadhiya

Zombi Malam Jumaat

Sekumpulan budak sekolah mendengar kisah hantu zombi yang berlaku pada malam jumaat lepas di sekolah mereka, namun adakah kisah ini betul-betul benar?

Baca
ZFR

Ikatan Abadi

Ami diselamatkan oleh Amer dan rakannya di dalam dunia yang di ambang kemusnahan. Bersama- sama mereka, berusaha menyelamatkan dunia dengan satu harap..

Baca
Yusmirahhh

Perjalanan

Disebabkan wabak zombi yang melanda, Hazim mengambil keputusan untuk pulang ke kampung setelah rumahnya dikepung zombi...

Baca
Voltraone

Lawak Rawak: Zombi

Sebuah komik komedi pendek yang mengisahkan tentang karenah masyarakat mengenai zombi dan bukan hanya tentang zombi semata-mata...

Baca
Voltraone

CYBERKASA - Misi: CYBERZOMBIE

CYBERKASA telah diarahkan untuk menyiasat dalam kes kegiatan penyalahgunaan biologi. Apabila CYBERKASA telah tahu tentang motif mereka..

Baca
Voltraone

Tujuan Hidup

Julia menceritakan kepada Rafiq tentang bagaimana Julia dan ayahnya cuba menyelamatkan diri dari ancaman zombi yang telah dilanda dunia pada 10 tahun..

Baca
Oz Ishak

Aku Mahu Pulang

Perol memenangi 'barang' misteri dalam bidaan atas talian, namun 'barang' tersebut membawa masalah padanya...

Baca
Harumi

Pengorbanan

Mengisahkan profesor jahat yang ingin menyerang bandar Metro menggunakan zombie ciptaannya. Oleh itu pasukan ejen rahsia Metro perlu melindungi bandar..

Baca
Ammar Solihin & YukiFaraXIII

Mekapokalips

Demi menambah bekalan makanan dan perubatan yang semakin berkurangan, Far dan Hani terpaksa menyamar sebagai zombi untuk menyeberang..

Baca
Afiq Pro

Zombie diperbuat daripada murid sekolah

Kita perlulah berwaspada walaupun kita percayai.

Baca
Candle

Lah Zombi

Seorang budak yang bertarung melawan zombi untuk bertahan hidup

Baca
Topekcomics

Bie_Ruk: Jeri Kembali Beraksi

Kisah Jeri dalam menghadapi serangan zombi haiwan peliharaan kenalannya, nuraminah. seorang anak tokey air kelapa...

Baca
Syamil Kachak

Pemburu Nyawa

Apabila terjaga daripada tidur, Mior, seorang remaja yang berani telah dikejutkan dengan wabak zombi. Mior bersama rakannya, Haikal tekad untuk..

Baca
Bibi Nuha

Robotik X Zombie

Kisah ini menceritakan tentang seorang gadis bernama Leah bersama rakannya melawan Raja Zombie. Leah secara tidak sengaja terpaksa menjadi Cyborg...

Baca
KiBO

Angolmois

Unit Khas diwujudkan bagi menghadapi makhluk-makhluk misteri yang muncul secara tiba-tiba. Kali ini, mereka berhadapan dengan makhluk dari ramalan..

Baca
Na7mi

Belot

Setelah banyak dugaan yang dihadapi, Remi dan rakan-rakan akhirnya mendapati yang diantara mereka merupakan punca wabak zombi gigi durian. SIAPAKAH..

Baca
Team Milfiy

Lobak Lawan Zombi

Kai dan kawannya, Taigra yang merupakan pelajar Tadika Permai Aman digemparkan dengan wabak zombi di tadikanya. Mereka bersama Cikgu Amri menempuhi...

Baca
Cpelukis

Aku, Zé..

Zé, Remaja Zombi yang sering dibuli, Merasakan ada diskriminasi dan jurang besar di antara layanan yang diterima manusia dan zombi meskipun hidup...

Baca
Meshelia

Percaya

Kisah di mana sebuah langkah baharu bagi seorang pelajar darjah 6, Aidan bersama-sama kawannya, Zaid untuk memulakan hidup baharu yang penuh mencabar...

Baca
DannyDA

Hidup Berkerja: Overtime!

Sharif, Raja, Sarah, Mel dan Encik John sedang bersedia untuk menutup kedai bakeri pada pukul 10 malam.

Baca
Ahmad Random

Anak Zombi

20 tahun yang lalu dunia diancam wabak zombi sehingga melenyapkan 50% populasi dunia dan dikenali sebabgai perang zombi...

Baca
Azeem Razali

TAMA : Tak Mati

Ani merupakan seorang gadis cilik berumur 10 tahun. Dia tidak disukai oleh kawan sekelasnya kerana mempunyai perangai pelik. Hidup Ani berubah setelah..

Baca
Stefan

Menjangkau waktu

Peperangan telah berlaku di Malaysia, bom nuklear telah dijatuhkan dan mengakibatkan manusia menjadi zombie. Jalan penyelesaian yang diambil adalah...

Baca
Fuhail

Menentang Gelombang Zombi

Akibat perbuatan seorang pelajar yang kebosanan, Nabilah dan Yvonne perlu menghindari gelombang zombi dan cuba untuk menyelamatkan keadaan daripada...

Baca
Topekcomics

Buapak Segala Zombi

Kisah Barai yang menjadi buapak kepada zomba-zombi yang menyerang bandarnya.

Baca
Mangetsu Kizuna

Zombi Hibrid

Negara Malaysia yang di asingkan kerana wabak zombi yang berpunca daripada kemalangan di makmal.

Baca
seithRUDY

Takdir Si ‘Harimau Bintang’

Mengisahkan dua orang remaja bernama Fahad dan Nizar, yang bertahan hidup di dalam dunia yang dimonopoli ‘Mayat Hidup’.

Baca
Ani Mazni

Janji

Pasangan adik-beradik, Sufian dan Aishah, berdepan detik getir apabila rumah flat kediaman mereka diserang mereka yang dijangkiti virus zombie.

Baca
Kaza

Harapan Akhir

Di dalam dunia dibanjiri zombi, Amierul menemui Deen, seorang kanak-kanak, yang bersendirian di sebuah gudang terbiar.

Baca
Ray

Eksperimen: Ex

Mengisahkan dua orang jurnalis yang sedang menemu bual di tempat pusat penyelidikan, dan sesuatu telah terjadi kerana ada seseorang membuat eksperimen..

Baca
Adi Hakimi

Renjana

Istana Suaka telah diserang oleh mayat-mayat hidup.Siapakah dalang disebalik malapetaka ini?

Baca
Ahmad Random

Abang Pulang

Setelah lima bulan di angkasa melakukan misi solo, harith pulang untuk sambut kelahiran annaknya yang pertama.akan tetapi dia dikejutkan apabila dunia

Baca
Immz

Destinasi Terakhir

Mengisahkan dua sahabat Zack & Ash yang sedang melalui zaman Apokalips Zombi. Suatu hari mereka menjalankan misi ke Eon Mall untuk mendapatkan kasut Limited Edition Nike...

Baca
Abc123

Cintaku, Ai

Amin menemukan seekor kucing liar yang sakit lalu dia membawa ke klinik haiwan untuk merawatnya, akan tetapi kucing itu membawa kepada bahaya yang...

Baca
MFI

Pemakan Zombie

Chi melarikan diri dari serangan mayat hidup dengan tidak sengaja ia bertemu seorang bocah yang sedang makan meggi...

Baca
LittleAurora

Lakonan

Umar, seorang budak lelaki yang fanatik dengan benda ghaib sentiasa mencari helah untuk menakutkan kawan-kawannya . Namun suatu hari helahnya..

Baca
Amirul Ain

Bang Mat dan Razi - Kampung Zombi

Bang Mat sebagai pendekar raja dan Razi pembantu pendekar diutus raja ke Kampung Ketuaq untuk menyelesaikan masalah sumpahan mayat hidup..

Baca
Hanzq_143

Infeksi

Setelah tersebarnya satu virus misteri di bandar Putrajaya, hampir keseluruhan penduduk di sana telah dijangkiti oleh virus tersebut yang telah menyebabkan mereka berubah menjadi Zombie. Keadaan tersebut telah menyebabkan ramai ahli keluarga terpisah termasuklah Ahmad. Ahmad menyangka hanya dirinya yang terselamat dari serangan virus di bandar tersebut, dan sekarang dia harus mencari jalan untuk terus hidup dan berjumpa dengan orang yang masih terselamat serta bersatu kembali dengan ahli keluarganya.

Baca

Load comments

 DISCLAIMER :No part of this website may be reproduced in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods without first obtaining permission from the comic artist or the admin of this website.
PENAFIAN :Tiada bahagian daripada website ini boleh diterbitkan semula dalam sebarang bentuk atau dengan apa-apa cara, termasuk fotokopi, rakaman, atau lain-lain kaedah elektronik atau mekanikal tanpa terlebih dahulu mendapat kebenaran daripada pihak pelukis komik itu sendiri atau admin website ini.