Searching..
E Book Teknik Melukis dan Menulis Komik Nazry Salam

Jika YA! teruskan pembacaan anda.

Sebelum itu, siapakah Nazry Salam?
Mohammad Nazry bin Abdul Salam atau Nazry Salam merupakan  pemegang Ijazah Sarjana Muda jurusan  kejuruteraan komputer dari Universiti Teknologi Malaysia, Skudai. Beliau merupakan seorang pelajar yang cemerlang sejak dari sekolah  rendah lagi. Mendapat 3A 1B (UPSR), 6A 2B (PMR), 9A 1B (SPM) dan Kelas Pertama di Universti dengan point 3.67 / 4.00.

Pengalaman bekerja beliau dari menjadi tutor, pembantu penyelidikan dan sekarang sebagai penulis editor sepenuh masa. Dimana beliau menulis novel, komik, dan skrip animasi, mengedit manuskrip novel, mengadakan kelas dan bengkel komik, memberi khidmat nasihat berkaitan komik.

Penampilan pertama beliau di dalam dunia komik bersama adiknya Afiq Salam melalui karya komik novel grafik Aviasi Fantasi #1 dan #2. Tetapi karya komik yang benar-benar melonjakkan nama beliau ialah komik Misi 8A yang mana mendapat status National
Bestseller selepas mencapai jumlah cetakan 30,000 naskhah.
Maklumat lanjut :
FB > https://www.facebook.com/nazrysalam2  Emel > skuadmisi@gmail.com

Klik Untuk Komen
 PENEGASAN! :Tiada bahagian daripada website ini boleh diterbitkan semula dalam sebarang bentuk atau dengan apa-apa cara, termasuk fotokopi, rakaman, atau lain-lain kaedah elektronik atau mekanikal tanpa terlebih dahulu mendapat kebenaran bertulis daripada pihak pelukis komik dan pengetahuan admin.


MAKLUMAT JARINGAN

MEDIA SOSIAL