Searching..
GENRE KOMIK , , »

Hikayat : Modern Incarnation Oleh HamachiKuro

Bookmark

Tajuk Komik : HIKAYAT : Modern incarnation
Pelukis : HamachiKuro
Genre : AksiFantasi
Status : Ongoing
Sinopsis : Syafie' , mendapati dirinya memperoleh kuasa daripada Sang Pahlawan Lagenda, Hang Tuah setelah memakai cincin yang ditinggalkan oleh ayahnya pada umur 6 tahun. Syafie' tinggal bersama ibunya dan mendapati dirinya dicemuh oleh orang sekeliling kerana disifatkan berbahaya sejak kecil. Khabar angin ini membentuk personaliti Syafie' yang amat bencikan orang kecuali sesiapa yang dianggapnya " keluarga". Sejak itu, Syafie tidak lagi memakai cincin itu selama 10 tahun sehingga dia terjumpa cincin itu semula. Syafie memakai cincin itu hanya untuk sehari untuk menghormati pemergian ayahnya tetapi semua itu berubah apabila dia bertemu dengan sekumpulan individu yang mempunyai kuasa legenda tertentu sama sepertinya. Ayuh ikuti pengembaraan Syafie untuk menerima dan bertahan di dunia yang mencabar ini.

Rating :
BahagianStatus
Bab 1 Baca

Load comments
 DISCLAIMER :No part of this website may be reproduced in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods without first obtaining permission from the comic artist or the admin of this website.
PENAFIAN :Tiada bahagian daripada website ini boleh diterbitkan semula dalam sebarang bentuk atau dengan apa-apa cara, termasuk fotokopi, rakaman, atau lain-lain kaedah elektronik atau mekanikal tanpa terlebih dahulu mendapat kebenaran daripada pihak pelukis komik itu sendiri atau admin website ini.