Searching..
GENRE KOMIK , , »

Jaguh Layang-Layang Oleh Darkshin

Bookmark

Tajuk Komik : Jaguh Layang-Layang
Pelukis : Darkshin
Genre : AksiSukanFantasi
Status : Ongoing
Sinopsis : Cerita ini dihasilkan berdasarkan pengalaman pelukis semasa kecil. Permainan ini begitu popular pada tahun 80-an dan 90-an. Khuatir permainan ini akan hilang ditelan zaman, pelukis cuba menghasilkan semula permainan ini dalam betul aksi komik untuk bacaan generasi kini. Cerita ini mengisahkan watak utama yang bernama Det ( sempena nama panggilan pelukis ) yang begitu gilakan permainan ini dan berazam membawa permainan ini ke peringkat yang lebih tinggi. Dia kehilangan bapanya yang juga sukakan permainan ini. Pertandingan ini semakin mendapat tempat dan seorang penganjur telah mengadakan satu pertandingan peringkat antarabangsa untuk mencari pemenang. KIsahnya ini berterusan dan watak utama ini akhirnya bertemu dengan bapanya semula setelah 10 tahun terpisah.

Rating :
BahagianStatus
Episod 01 - Kegagalan Baca

Load comments
 DISCLAIMER :No part of this website may be reproduced in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods without first obtaining permission from the comic artist or the admin of this website.
PENAFIAN :Tiada bahagian daripada website ini boleh diterbitkan semula dalam sebarang bentuk atau dengan apa-apa cara, termasuk fotokopi, rakaman, atau lain-lain kaedah elektronik atau mekanikal tanpa terlebih dahulu mendapat kebenaran daripada pihak pelukis komik itu sendiri atau admin website ini.