Searching..
Bakat Komik Seram Malaysia 2016
rampas
Nazirul Hadi

RAMPAS

Abah Hazwan telah diganggu oleh sebuah entiti asing selepas pulang dari balai. Untuk mengelakkan abahnya diganggu lagi, dia meminta tolong daripada Riduan,kawan sekerjanya.

Baca & Undi
nia
Jia & Syah

NIA

Ketika malam semakin dingin dan seorang lelaki bernama Chet sedang menunggu kekasih hatinya. Namun penantiannya itu disambut oleh seorang gadis..

Baca & Undi
terlewat
Rin Kin

SUDAH TERLEWAT

Dua pelajar, lelaki & perempuan bersembunyi di atas bumbung sekolah daripada ancaman zombie.Pelajar lelaki cuba meluahkan cinta pada pelajar perempuan.

Baca & Undi
makcik
Zamri

MAKCIK ERNA

Kisah erna yang terpaksa mengambil ilmu ibunya dan mencari mangsa untuk kaya dan memperkuatkan ilmunya. Ibunya tahu zila ada saka dan 20 tahun kemudian mencari anak zila..

Baca & Undi
pelik
Eim

PELIK

Safar baru sahaja pindah ke rumah baru..tapi macam - macam pekara pelik berlaku pada dia, adakah safar tahan dengan pekara pelik itu ??

Baca & Undi
hilang
Shahapy

HILANG

Hilang tak bermaksud lenyap dari dunia ini, cuma barang itu tersembunyi di tempat tersorok, jadi persatuan mencari di tubuhkan untuk mencari tempat tersorok itu. Tapi tak semua benda hilang boleh di cari, tapi jika cuba mencarinya juga, kita akan terjumpa dengan benda yang tak sepatutnya kita jumpa.

Baca & Undi
humgos
Lyssa

KETURUNAN HUMGOS

Karya ini menceritakan tentang seorang budak lelaki bernama Rosin. Dia dijaga oleh atuk dan neneknya. Ibubapa dia pula menghilangkan diri selepas kelahirkan dia. Pada usia Rosin 6 tahun, makhluk humgos mengambil dia tetapi dihalang oleh atuknya kerana atuknya tidak mahu kehilangan dia seperti ibubapanya.

Baca & Undi
bicara
Zuk Hilmie

BICARA PARA HANTU

Nur Hidayah adalah seorang pelajar sekolah yang akan menjalani peperiksaan besar tidak lama lagi. Namun sejak akhir-akhir ini, dia mendapati terdapat pelbagai perkara aneh yang berlaku di sekolah itu.

Baca & Undi
cuti
Typhoon

PERCUTIAN TERKAHIR

Farid dan Alex menang percutian di sebuah penginapan yang sangat mencurigakan. Di temani dengan seorang hantu bernama Mimi untuk menghapuskan entiti jahat yang ada di penginapan tersebut...

Baca & Undi
kom
Khawa

#SERAMKOM

Mat sazali merupakan pelakon berbakat tetapi dia lebih gemar menceburi bidang perniagaan berbanding lakonan. Kisah ini akan memaparkan bagaimana Mat menjalani kehidupan sehariannya.

Baca & Undi
raungan
Afizbepo

RAUNGAN MAUT

Sebuah bandar yang maju dan canggih, kini telah bertukar menjadi bandar yang seram, apabila hampir setiap hari penduduk akan di kejutkan dengan penemuan mayat-mayat manusia yang dalam keadaan mengerikan.

Baca & Undi
perangkap
Samurdeng

PERANGKAP

Insp. Amran serta beberapa anggota polis yang lain ditugaskan untuk menyiasat kes orang hiang di sebuah kilang lama. kilang itu dahulunya telah dibakar oleh salah seorang pekerjanya.Namun mereka telah diserang oleh sekumpulan makhluk pelik apabila memasukinya.

Baca & Undi
pulang
Arif Ahmad

PULANGKAN!!

Kisah ini menceritakan tentang seorang pelukis komik tegar yang berjaya menghasilkan komik hebat. Setelah proposal komiknya diterima oleh editor , dia pulang dengan perasaan gembira setelah sekian lama proposal komiknya ditolak.

Baca & Undi
pergi
Anayilrunn

PERGI

Halusinasi ialah keadaan yang membuat orang mendengar, merasa, melihat sesuatu yang kenyataannya tidak ada. Pada keadaan tertentu, halusinasi dapat mengakibatkan ancaman pada diri sendiri dan orang lain.

Baca & Undi
tanduk
Amir

HANTU BERTANDUK

Fakrul dan Rozaimi diganggu oleh Hantu Bertanduk tiga hari berturut-turut menyebabkan mereka tidak dapat solat jemaah di masjid selama seminggu.

Baca & Undi
kuku
Dayang Ain'z

KUKU

Kisah ini mengenai buku yang apabila seseorang itu menemui buku tersebut, mereka akan dihantui oleh pemilik buku tersebut yang mati akibat bunuh diri.

Baca & Undi
kawan
Budin

KAWAN

Amir adalah pelajar baru yang memasuki Sekolah Berasrama Penuh Bukit Meranti. Dia sering menjadi mangsa buli Amir dan Haris. Suatu hari, dia diselamatkan oleh seseorang yang memliki parut aneh di lengan kiri. Ditakdirkan Amir membantunya memberikan makanan.

Baca & Undi
melati
Afiq Ahmad

MELATI

Komik ini mengisahkan tentang seorang pelajar perempuan yang bernama Melati yang datang ke sekolah barunya. Kekecohan berlaku selepas dia memunculkan diri dalam bentuk puntianak yang menyebabkan huru-hara pada hari pertamanya ke sekolah tersebut

Baca & Undi
selamanya
Annarida d. Lynlora

KAWAN SELAMANYA

Mengisahkan Milah seorang pelajar sekolah tingkatan 2 Sekolah Menengah Sri Cengkih. Milah sangat miskin dan hanya menpunyai seorang kawan baik bernama Fatiya..

Baca & Undi
malam
Nurul Anim

SUATU MALAM

Ali seorang pereka grafik yang berkerja di sebuah syarikat terkemuka di Kuala Lumpur. Pada suatu hari Ali terpaksa bekerja lewat malam di pejabatnya kerana kerja tertangguh.

Baca & Undi
written
Onie

WRITTEN BY

Kisah tentang Adam yang tidak sengaja membeli buku puaka yang bakal merubah kehidupan sehariannya...

Baca & Undi
dendam
Ume

DENDAM

Kerana amarah dan dendam, Murni memilih jalan yang salah untuk membalas dendam di atas kematian kakak kembarnya, Munirah.

Baca & Undi
melati
Slasher

PENANTIAN

Kisah kehidupan pelajar kolej yang menyewa di sebuah kediaman. Mereka bertahan sepanjang mereka diganggu sehinggalah tiba suatu hari, adik kepada salah seorang daripada mereka datang berjumpa abangnya.

Baca & Undi
top 20
Lensa
Ein & Lycostiva

LENSA

Dhiya' Firdaus bekerja sebagai jurugambar. Pada suatu hari Dhiya' Firdaus telah menerima sebuah kamera dari seseorang yang misteri, sejak daripada itu Dhiya' Firdaus dihantui

Baca & Undi
Pokok
Tunku Yusrini

POKOK PUAKA

Maria ingin menjadi cantik tapi terlalu malas untuk berusaha.tetapi apabila menerima sebuah pokok bunga dari seorang pemilik kedai pokok ,adakah hajadnya termakbul ataupun ada udang disebalik batu.

Baca & Undi
404
Hanza

404

Pedofil...mereka wujud..

Baca & Undi
buli
Kanza Kishiro

BULI

Seorang pelajar baru masuk ke sekolah barunya. Tapi malang dia dilihat oleh senior dan juga pembuli di dalam asrama.

Baca & Undi
panggilan
Nuruddin

PANGGILAN

Mengisahkan pengalaman seram/paranormal yang dilalui oleh seorang DJ semasa menjalankan tugas pada lewat malam di sebuah stasion radio dalam sagmen panggilan cerita seram.

Baca & Undi
jiran
Gekido MMD

JIRAN

Aisyah yang baru berpindah ke apartment baru, sering diganggu oleh suara yang datang dari rumah sebelah, akibat dari itu kualiti tidurnya turut terjejas. Namun apa yang ditemui selepas itu amat memeranjatkan.

Baca & Undi
video
Rika

VIDEO

Amri adalah seorang siswazah jurusan Sains Komputer yang tinggal berseorangan. Oleh kerana itu, dia terpaksa membeli laptop yang terpakai dengan harga yang murah bagi menjimatkan duit dan kegunaan pembelajaranya.

Baca & Undi
kifarah
Encik Conteng

KIFARAH DENDAM

Mengisahkan seorang pelajar universiti yang memancing ditasik berdekatan hostelnya. Dia berdendam kerana seekor ular yang telah menyebabkan semua hasil pancingnya terlepas, lalu dia membunuhnya. Semenjak dari kejadian itu, sesuatu telah menimpa dirinya.

Baca & Undi
sendiri
Aniff Zazali

SENDIRI

Seorang angkasawan yang berseorangan di stesen angkasa telah terdengar bunyi pelik di dalam stesen tersebut.

Baca & Undi
janji
IAC Masters

JANJI

Bila kau berjanji tetapi dimungkiri.... AKAN KU TUNTUT SAMPAI MATI!

Baca & Undi
jendela
Siti Manan

JANGAN TIDUR TEPI JENDELA

Mengisahkan kejadian seram yang menimpa kepada Raqib ketika dia bercuti sekolah di rumah atoknya. Dia menukar posisi tempat tidur berhampiran jendela sebab cuaca agak panas dan kipas kurang memuaskan.

Baca & Undi
cabaran
Hafiz Nid

CABARAN KEMATIAN

Husni menyahut cabaran rakan-rakannya untuk tinggal di rumah berpuaka.

Baca & Undi
fantasi
Ichiiestic

FANTASI, ILUSI ATAU REALITI?

Menceritakan tentang Shahrul Abyad, bersahabat baik dengan Kai dan Husna, ketika masih kecil lagi. Persahabatan mereka retak setelah Husna meninggal dunia kerana kemalangan jalan raya. Sejak dari hari itu, Shahrul menjadi seorang yang psikotik.

Baca & Undi
pengganti
Yangchik

PENGGANTI

Kebanyakkan kita yang sudah biasa dengan kerja lewat malam dipejabat bersendirian..Ini adalah salah satu kisah daripada beratus-ratus cerita aneh mengenai pengalaman seorang designer yang terpaksa kerja lebih masa demi menyiapkan design proposal tanpa menyedari dirinya sedang ditemani oleh 'seseorang'...

Baca & Undi
mia
S-One

MIA

Kematian misteri pelajar sekolah bernama Azri menjadi perbualan ramai pelajar-pelajar.Mia seorang pelajar misteri disyaki telah terlibat dengan kes tersebut.Wan bercadang untuk menyiasat kes tersebut bersama-sama dengan Bedu dan Hehe.Dapatkah mereka menyelesaikan kes tersebut?

Baca & Undi
kakak
Amna Shark

KAKAK TASKA

Kisah dua orang pekerja taska yang mengalami kejadian aneh semasa bekerja di sana.

Baca & Undi
iblis
Al-Hafiz

IBLIS

Omar seorang remaja bandar berkunjung ke kampung kawannya Akim bagi menghabiskan cuti sekolah. Disana Omar dimomok dengan gangguan pontianak yang mengganggu orang kampung.

Baca & Undi
tangisan
Irfan Hilal

TANGISAN

Menceritakan seorang budak lelaki bernama Alex yang tinggal berseorangan dirumah, tiba- tiba dia terdengar di dapurnya seperti ada orang menangis. Pada keesokan harinya di mengajak kawannya untuk sama-sama melihat apakah bunyi itu.

Baca & Undi
gangguan
Leeyat

GANGGUAN

"Gangguan" mengisahkan tentang seorang pelajar yang terkena gangguan demi gangguan selepas beliau tersepak sebuah busut yang dipercayai berpenunggu.

Baca & Undi
melati
Rez

ALMARI

Rumah sewa yang disewa oleh Azim sangat murah harganya sehinggalah pada suatu malam sesuatu yang tidak dijangka telah berlaku.Almari baju secara tiba-tiba terbuka dan perkara yang tidak diduga telah terjadi...

Baca & Undi

Load comments
 PENAFIAN! :Tiada bahagian daripada website ini boleh diterbitkan semula dalam sebarang bentuk atau dengan apa-apa cara, termasuk fotokopi, rakaman, atau lain-lain kaedah elektronik atau mekanikal tanpa terlebih dahulu mendapat kebenaran daripada pihak pelukis komik itu sendiri atau admin website ini.